Kost för fettförbränning..

..är en motsägelsefull rubrik med tanke på att det i teorin inte spelar någon roll hur du äter, så länge du ligger på ett kaloriunderskott. Vi är ju dock inte rent teoretiska, endimensionella varelser, och därför kan vi inte vara helt teoretiska i våra förklaringsmodeller.

Det finns generella riktlinjer och rekommendationer gällande fördelning av protein, kolhydrater och fett i vår kost – variationer och preferenser kan dock variera, givetvis. Den fördelning som jag förespråkar, för dig på kaloriunderskott, brukar vara effektiv för att hålla prestationsförmågan optimerad samtidigt som du bränner fett och håller dig så mätt som möjligt under tiden.

När du utformar en kostplan är det första du bör få på plats, ditt proteinintag. Den generella rekommendationen under diet är 1,6- 2,5 gram per kilo kroppsvikt. Om du ligger på ett större kaloriunderskott skulle jag rekommendera att ligga i den högre änden av spannet. Orsaken till detta är att protein är mer komplext för kroppen att bryta ner, vilket innebär en mer långvarig mättnadskänsla. För en person som väger 80 kg skulle det bli 200 g protein/dag (2,5 x 80 = 200).

Fett är det andra du bör få in. Om du under diet styrketränar och är fysiskt aktiv vill du hålla mängden energi från fett nere något, till förmån för kolhydrater (då kolhydrater är “raketbränslet” som ger dig energi under ex. explosivt muskelarbete). Ett spann att hålla sig inom är 0,4-0,8 gram fett per kilo kroppsvikt.

Slutligen fyller du ut resten av energibehovet med kolhydrater. Här kan du tänka 1,5-2,5 gram per kilo kroppsvikt, beroende på ditt totala kalorimål/dag.

Vill du läsa mer om kost och fettförbränning? Ladda ner min e-bok Fettförbränningens 3 grundpelare genom att klicka på den lilla länken överst på startsidan (www.mpweredcoaching.com).

Lycka till med dieten!

/ Martin

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkedln

Fettförbränningsbibeln

 

Känner du dig vilse i en djungel av dieter och viktnedgångsmedtoder?

I denna bok får du en tydlig förståelse för hur fettförbränning fungerar, enkelt, pedagogiskt och med handfasta tips på hur du kan effektivisera din fettförbränning.

Din E-bok är skickad till din mejl

Fettförbränningsbibeln

Känner du dig vilse i en djungel av dieter och viktnedgångsmedtoder? I denna bok får du en tydlig förståelse för hur fettförbränning fungerar, enkelt, pedagogiskt och med handfasta tips på hur du kan effektivisera din fettförbränning.